“Supruga i ja odlučili smo da u ovom videospotu bude i naš sin David. Razlog je ove odluke jednostavan: promatrajući svijet Davidovim očima, dolazimo do onog osjećaja koji smo mi malo stariji izgubili. Njega sve ostavlja bez daha! Kad je, hodajući puteljkom, odjednom ugledao veliko jezero, ne skidajući svoje velike oduševljene oči s ovoga otkrića, stotinu je puta uperio prstić na to plavetnilo vičući iz svega glasa: ‘Jezeroo, tataa, jezero!!!'” rekao je Alan Hržica predstavljajući novu pjesmu.

Novu pjesmu Hvalospjev Stvoritelju u emisiji Sacro ritam Hrvatskog katoličkog radija u četvrtak su premijerno predstavili autor pjesme fra Marin Karačić te izvođač Alan Hržica.

“Ovo nije naša prva suradnja”, kaže fra Marin. “Za prvi Alanov album napisao sam mu dvije pjesme Ti si mene prvi ljubio i Čovjek sam grešan pa smo dogovorili da ću napisati i za ovaj drugi nešto, ali bez forsiranja i namjenskog pisanja nego kad se dogodi – dogodit će se. I kad je nastala  pjesma Hvalospjev Stvoritelju znao sam da je to pjesma za Alana. Poslao sam mu je i nakon 30 sekundi javlja se Alan i kaže ‘bratko to je to – to je moja pjesma’”. Alan se nadovezao: “Istina je, čim sam čuo početak pjesma znao sam da je to to, uopće nije bilo dileme”.

Fra Marin je poslao pjesmu, a nakon 30 sekundi javio se Alan: ‘bratko to je to – to je moja pjesma’

“Pjesma je trebala izaći i prije, ali zbog svega što se događalo izašla je sada i mislim da je Bog upravo to i htio. Pjesma je prožeta adventskim iščekivanjem i mislim da će nam upravo ova pjesma biti prilika za pripraviti se za Kristovo rođenje”, kaže fra Marin.

Alan Hržica je predstavio ekipu suradnika: “To je moja stalna ekipa: Andrej Grozdanov na gitari, Marijo Bilić na basu, Mario Klarić na bubnjevima, Vanesa Mioč prateći vokal te Goran Kovačić klavijature i aranžman. U ovo pjesmi nam je oko pratećih vokala pomogao i Dragan Brnas Fudo”, ističe Hržica.

Zanimljivost je da glavnu ulogu u videu ima David Hržica, Alanov dvoipolgodišnji sin

Za pjesmu je napravljen i predivan video spot kojeg je ponovno radio Ivan Crnjak. Zanimljivost je da glavnu ulogu u videu ima David Hržica, Alanov dvoipolgodišnji sin.

Hržica otkriva kako je pjesma nastala za vrijeme proljetnog lockdowna, kad su ljudi većinom bili zatvoreni u svojim domovima noseći u sebi veliku tjeskobu praćenu golemom neizvjesnošću. “Divni i moćni stihovi našega Marina Karačića hvale i slave Boga, a istovremeno pozivaju i sve nas da svakodnevno zahvaljujemo na svemu što nas okružuje. Toliko je Božjih ljepota oko nas, koje tako često zanemarujemo i svojim neodgovornim ponašanjem uništavamo”, ističe pjevač.

Valjalo bi se katkad baciti u tu dječju malenost i hvaliti, slaviti Boga

“Supruga i ja odlučili smo da u ovom videospotu bude i naš sin David. Razlog je ove odluke jednostavan: promatrajući svijet Davidovim očima, dolazimo do onog osjećaja koji smo mi malo stariji izgubili. Njega sve ostavlja bez daha! Jedan običan mali potok izazove stotine postavljenih pitanja! On bi satima mogao stajati kraj njega i diviti mu se. A kad je, hodajući puteljkom, odjednom ugledao veliko jezero, taj je trenutak za Davida bio poput otkrivanja kakva novog planeta, gledano iz naše perspektive, slično spuštanju na Mjesec. Ne skidajući svoje velike oduševljene oči s ovoga otkrića, stotinu je puta uperio prstić na to plavetnilo vičući iz svega glasa: ‘Jezeroo, tataa, jezero!!!’ I opet, i opet, i opet…

Eto, upravo kroz tu malu djecu Bog nas uči kakvo bi naše srce trebalo biti prema ovome našem zemaljskom domu. Valjalo bi se katkad baciti u tu dječju malenost i hvaliti, slaviti Boga. Vjerujem da bismo takvim činom i mi postajali radosniji i zahvalniji. Slaveći i hvaleći svojega Stvoritelja, uzdižemo srce u visine, a to ozdravlja. Naposljetku, ovaj naš mali David također je Božji dar, kao i svako drugo dijete, pa mislim da bi dobro bilo ponekad i njima uzvratiti jednakim oduševljenjem što postoje, što su ovdje s nama i što taj Božji dar podsjeća koliko ljubav može biti lijepa”, potaknuo je Alan Hržica.

Novu pjesmu i spot pogledajte ovdje:

Izvor: hkm.hr

Leave a Reply

fourteen − 2 =